مقالات و یادداشت ها

مقالات و یادداشتهای تخصصی کارشناسان و صاحب نظران صنعت هتلداری در این بخش از سایت قابل مشاهده و دانلود میباشد.


تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت؟ ( قسمت سوم )

تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت؟ ( قسمت سوم )

دانش به دست آمده از هر فرهنگ می‌تواند به شما کمک کند تا نوعی حساسیت فرهنگی از خود بروز دهید ولی این کار زمان‌بر خواهد بود. بنابراین این کار می‌تواند آگاهی شما نسبت به مشابهت‌ها و تفاوت‌های فرهنگی را بهبود بخشد.  وقتی شما از اینها مطلع باشید در مواجهه با میهمانانی از کشورهای دیگر با علایق و سلایق خاص، احساس ناامیدی یا سردرگمی نخواهید کرد. برای مثال ممکن است یک میهمان خارجی با مسئول پذیرش در مورد یک موضوع به ظاهر خشونت‌آمیز صحبت کند. اینگونه بیان مطالب ممکن است در فرهنگ آنها عادی بوده اما در فرهنگ ما خشونت‌آمیز به نظر برسد.  این مشاهدات می‌تواند به شما کمک کند تا خونسرد باشید و رویکردهای مشخصی برای نظارت بر روند امور یا ارائه خدمات به مشتریان اتخاذ نمایید که موجب رضایت‌مندی بیشتر در کسب و کار هتلداری خواهد شد. توجه به رفتارهای متفاوت، می‌تواند منجر به خوش‌برخودی گردد و به شما کمک می‌کند تا بهترین رفتار را انتخاب نمایید و رخدادهای روزانه را بدون کمترین نگرش جانبدارانه مورد ارزیابی قرار دهید.  تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت؟ ( قسمت اول ) تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت؟ ( قسمت دوم )

ایجاد شده: 25/اردیبهشت/1398       آخرین ویرایش: 25/اردیبهشت/1398
تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت ( قسمت دوم )

تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت ( قسمت دوم )

حساسیت فرهنگی یا همان درک فرهنگی، چیزی نیست که شما بتوانید یک شبه به آن دست پیدا کنید. بلکه می‌توان با یک همدلی و یا پذیرفتن دیگر فرهنگ‌ها با آغوش باز، قدم‌های موثری در این رابطه بردارید. البته همواره به یاد داشته باشید که می‌توانید از اطلاعات فرهنگی عمومی در این مسیر استفاده کنید که این خود می‌تواند نقطه آغازین مفیدی برای شما باشد. می‌توانید با بررسی و مطالعه ابعاد و جنبه‌های هافستد به یک چهارچوب مهم در درک تاثیر ارزش‌های پایه‌ای دست یابید که این جنبه‌ها می‌تواند زمینه‌ساز رفتارهای سازمانی باشند.  "گرت هافستد" یک پروژه تحقیقاتی در مقیاس بزرگ ترتیب داده بود که به تفاوت‌های فرهنگی ملی در میان توابعی از یک جامعه چند ملیتی با حضور بیش از 116.000 نفر از پنجاه کشور و از سه قاره مختلف می‌پرداخت. او چهار بُعد فرهنگی شناسایی نمود و بعدها بر روی دو بُعد اضافی دیگر نیز مطالعه نمود. فاصله از قدرت، اجتناب از عدم قطعیت، فردگرایی و جمع¬گرایی، مردانگی و زنانگی، چهار بُعد ابتدایی بودند و گرایش‌های کوتاه مدت و بلند مدت و افراط و تفریط میز بعدها اضافه شدند. یکی دیگر از چارچوب‌ها و مدل‌های نظری نوین که می‌تواند به ما در شناخت و درک فرهنگ‌های دیگر در زمینه‌های مختلف به ویژه در زمینه‎‌های تجاری کمک قابل توجهی کند، مدل هفت بعدی "ترامپنارس" و "هامپدن - ترنر" است.  این مدل بر روی ابعاد فرهنگی مجریان و مدیران در حوزه های تجاری و اقتصادی تمرکز دارد. در زمینه شناسایی ابعاد فرهنگ¬ها در حوزه‌های اجرایی می‌توان گفت که این مدل یکی از مدل‌های موفق به شمار می‌رود. این چهارچوب‌ها مسلماً در بسیاری از رویارویی‌های فرهنگی که هر روز پیش روی ما قرار می‌گیرند، کاربرد فراوانی داشته و توضیحی ساده، بی‌طرفانه و همه جانبه در مورد رفتارها و حرکات افراد به ما ارائه می‌نمایند. برای مثال اگر در حوزه کاری شما کارمندی باشد که همیشه به دنبال دستورالعمل‌‎های دقیق برای انجام کار باشد و برای انجام هر کاری مدام از شما سوال می‌پرسد، می‌توانید به مدل ابعاد افراد در "هافستد" مراجعه نموده و ببینید که برای این دسته از کارمندها، ویژگیهای خاصی تعریف شده است که به شما در درک این افراد و تعامل بیشتر با آنان کمک شایانی خواهد نمود.  در ادامه این مثال بایستی گفت که بر اساس مدل "هافستد" امتیاز فرهنگی این دسته از کارمندان در شاخص "حریم مدیریت" در حد متوسط ( 60 از 100 ) است. یعنی آنها فاصله خود را با مدیر بسیار کم نگه می‌دارند و همواره با مدیریت در تماس هستند. این دسته از کارمندان در شاخص اجتناب از عدم قطعیت امتیاز بسیار بالایی ( 100 از 100 ) را به خود اختصاص داده‌اند. این شاخص نیز توضیح می‌دهد که چرا به نظر می‌رسد که آنها اعتماد به نفس پایینی دارند. البته این شاخص بدان معنی نیست که آنها در امر تصمیم‌گیری ناتوان هستند بلکه آنها از مافوق خود سوال می‌پرسند تا بدانند دقیقا به دنبال چه چیزی باید باشند و چه انتظاری از آنها می‌رود. تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت ( قسمت اول )

ایجاد شده: 18/اردیبهشت/1398       آخرین ویرایش: 18/اردیبهشت/1398
تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت؟ ( قسمت اول )

تفاوت‌های فرهنگی؛ تهدید یا فرصت؟ ( قسمت اول )

فرهنگ ما چه تفاوت‌هایی دارد و ما تا چه اندازه توانسته‌ایم درک تفاوت‌های فرهنگی را در صنعت هتلداری کشور، نهادینه کنیم؟ برای پاسخ به این سوالات ابتدا باید بدانیم که فرهنگ چیست.  فرهنگ موضوعی پویا، مرکب و چند وجهی است که امروزه می‌تواند برای هتلداران، مدیران، کارمندان و هر فردی که در حوزه هتلداری با آن سر و کار دارد مشکل‌آفرین باشد.  اما در اینجا منظور از فرهنگ چیست؟ بازه وسیعی از تعاریف راجع به فرهنگ وجود دارد اما می‌توان از مجموعه تعاریف صورت گرفته برای این واژه چنین استنباط کرد که فرهنگ موجب شکل‌گیری دیدگاه ما نسبت به زندگی می‌گردد.  فرهنگ می‌تواند موجب مقایسه ارزش‌ها، ادراکات، فرضیات و اهدافی شود که از نسل قبل آموخته‌ایم و آنها را به نسل بعد انتقال می‌دهیم. فرهنگ یک فرد به وسیله گستره وسیعی از عوامل محیطی نظیر آب و هوا، ساختارهای قانونی، مذهب و زبان شکل می‌گیرد. چنین مقوله‌ای در واقع موجب شکل‌گیری ارزش‌های اصلی، هنجارها و عقاید هر شخص می‌گردد که مجددا بر روی نگرش‌ها و رفتارهای فردی تأثیرگذار خواهد بود. بگذارید برایتان مثالی بیاورم؛ در شرایط آب و هوایی بسیار سرد می‌توان چنین گفت که فرهنگ به سوی تساوی‌طلبی و همکاری بدون قید و شرط حرکت می‌کند تا یک ساختار سلسله‌مراتبی. دلیل این تمایل جامعه‌شناختی این است که با توجه به سرمای طاقت‌فرسا، اگر شما با دیگران همکاری نداشته باشید در هر سن، جنسیت و موقعیت اجتماعی که باشید، قادر نخواهید بود از سرما جان سالم به در ببرید و یا دست کم به سختی بسیار دچار خواهید شد. بنابراین، اگر شما درک کاملی از نگرش‌ها و رفتارهای فردی کارکنان و مشتریان داخلی و یا خارجی خود نداشته باشید، می‌توانید با اندکی تلاش و تحقیق و افزایش دانش خود در مورد تاریخ و امورات جاری کشور، اطلاعات مربوط به فرهنگ‌های متفاوت ایرانی، فرقه‌ها و مذاهب گوناگون و اطلاعات جزئی در خصوص کشور مطبوع میمهمان خارجی در این زمینه به خود کمک نمائید.  با یادگیری در مورد فرهنگ‌های دیگر می‌توانید حساسیت فرهنگی خود را توسعه دهید و یا قادر به درک جنبه‌های مختلف شده و در مورد فرهنگ اشخاص دیگر بیشتر مراقب باشید که این خود از ویژگی‌های مهم مدیریتی به شما می‌رود.

ایجاد شده: 15/اردیبهشت/1398       آخرین ویرایش: 18/اردیبهشت/1398
جهان از باد نوروزی جوان شد           ‎

جهان از باد نوروزی جوان شد ‎

نوروز، جشن تاریخی ایرانیان دیگر مربوط به یک کشور نیست. متعلق به همه جهانیان است. اگر چه خاستگاه آن از ایران است اما اکنون بیش از 300 میلیون نفر در جهان این جشن را گرامی می‌دارند. در بسیاری از متن‌های کهن ایران از جمله شاهنامه فردوسی و تاریخ طبری، جمشید و در برخی دیگر از متن‌ها، کیومرث به عنوان پایه‌گذار نوروز معرفی شده‌ است. برخی از روایت‌های تاریخی، آغاز نوروز را به بابلیان نسبت می‌دهد. این روایت‌ها بیانگر آن است که رواج نوروز در ایران به سال ۵۳۸ ( قبل از میلاد ) یعنی زمان حمله کوروش بزرگ به بابل باز می‌گردد. همچنین در برخی از روایت‌ها از زرتشت به‌ عنوان بنیان‌گذار نوروز نام برده شده‌ است. منطقه‌ای که در آن جشن نوروز برگزار می‌‌گردید، امروزه شامل چند کشور می‌شود که همچنان در این کشورها جشن گرفته می‌شود. برخی از آئین‌های نوروز در این کشورها با هم متفاوتند. برای نمونه در افغانستان سفره هفت‌میوه می‌چینند اما در ایران سفره هفت‌سین می‌اندازند. شباهت و نزدیکی آئین‌های نوروزی در جمهوری آذربایجان به آئین‌های نوروز ایران بیش از دیگر کشورهاست.  جغرافیای نوروز با نام نوروز یا مشابه آن، سراسر خاورمیانه، بالکان، قزاقستان، تاتارستان، در آسیای میانه چین غربی ( ترکستان چین )، سودان، زنگبار، در آسیای کوچک سراسر قفقاز تا آستراخان و نیز آمریکای شمالی، هندوستان، پاکستان، بنگلادش، بوتان، نپال و تبت را شامل می‌شود. اما امروز با ثبت جهانی نوروز در آثار ناملموس یونسکو، گستره گرامیداشت این جشن، جهانی است و به نوعی تمام مردم جهان در این جشن سه هزار ساله سهیم هستند.  نوروز یکبار در سال 88 با حضور هفت کشور و پس از آن در سال 95 با افزایش اعضا و رسیدن به 12 کشور در یونسکو به ثبت جهانی رسید و پس از آن همه ساله در مقر سازمان ملل، نوروز جشن گرفته می‌شود. درست است که دیگر نوروز به یک ملت و یک کشور متعلق نیست اما نباید فراموش کرد که محوریت ثبت پرونده جهانی نوروز با ایران است. اما ایران از نوروز چگونه بهره‌برداری فرهنگی و اقتصادی کرده است؟ به زعم بسیاری از فعالان گردشگری در کشور از زمانی که نوروز به ثبت جهانی رسیده است بسیاری از علاقه‌مندان به فرهنگ و تاریخ ایران متمایل به دیدار از آئین‌های نوروزی، خواستار حضور در این ایام در ایران هستند اما به دلیل افزایش سفرهای داخلی و آماده نبودن بسیاری از زیرساخت‌های گردشگری، نمی‌توان از آنها به خوبی میزبانی کرد. اما آنچه که مهم‌تر از آماده نبودن زیرساخت‌های گردشگری به چشم می‌آید این است که نوروز، جشنی خانوادگی است و کمتر به صورت جشن‌های عمومی و کارناوال‌های شادی و هنری در معابر به صورت برنامه‌ریزی شده و هدفمندبرای جذب گردشگران خارجی برگزار می‌شود. هر چند مدتی است که برخی ازشهرداری‌ها و سازمان گردشگری استان‌ها برای ایجاد نشاط و طراوات در سطح جامعه در صدد برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی و هنری بوده و یا با ایجاد نوروزگاه‌ها در مبادی ورودی و خروجی شهرها تلاش می‌نمایند تا اوقات فراغت، شادی و نشاط در جامعه را برای هموطنان به ارمغان آورند و برای مخاطبان خارجی خود نیز برگزاری این جشن جهانی را به رخ بکشند که درجای خود ستودنی است ولیکن قابل پیش‌بینی و برنامه‌ریزی بلند مدت برای معرفی و اطلاع‌رسانی نیست. به طور معمول، برنامه‌های این نوروزگاه‌ها که عمدتا رایگان است از قصه‌گویی و بازگویی ریشه تاریخی نوروز گرفته تا برگزاری جنگ‌های شادی، موسیقی، مسابقه، پهن کردن سفره‌های هفت سین در مراکز عمومی به ویژه هتل‌ها و مراکز تفریحی همزمان با نوروز، آغازگر رستاخیز طبیعت، رویش و زایش باغ و بوستان در سراسر کشورمان ایران می‌باشد ولی نباید فراموش کرد که این رویداد تاریخی و جهانی ظرفیتی کم‌نظیر برای گردشگری در کلیه شهرهای میهن عزیزمان محسوب می‌گردد که نیازمند برنامه‌های موثر و بلندمدت است. دکتر حسن تقی‌زاده انصاری - مدیرعامل شرکت هلدینگ گردشگری مارکوپولو

ایجاد شده: 27/اسفند/1397       آخرین ویرایش: 27/اسفند/1397
مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت پنجم و پایانی )

مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت پنجم و پایانی )

امروزه تکنولوژی‌های تلفن‌های همراه که به اینترنت فوق سریع متصل می‌شوند، باعث قدرت یافتن میهمانان می‌شوند که این موضوع پیش از این سابقه نداشته است.  تکنولوژی فرستادن پیام کوتاه و اپلیکیشن‌های چت که امروزه برای هتل‌ها و میهمانان در دسترس و مورد استفاده هستند، باعث شده‌اند که هتل‌ها با خلق ارتباطات انسانی، بهترین فرصت را در ایجاد یک مزیت رقابتی موثر درحوزه مشتری‌مداری برای خود ایجاد کنند.  امروزه کارکنان هتلی موفق هستند که بتوانند بهتر و سریعتر، درک کنند که میهمان چگونه و با چه اپلیکیشنی تمایل به برقراری ارتباط دارد و همین نکته می‌تواند نقطه شروع ایجاد یک مزیت رقابتی در حوزه مشتری‌مداری برای هتل شما شود.  با نگاهی اجمالی به نظرات ارائه شده در سایت‌هایی همچون Tripadvisor یا Momondo و با خواندن نظرات میهمانان نیز به راحتی می‌توان به اهمیت ارتباطات انسانی از بدو ورود میهمان به هتل پی برد. اولین چیزی که معمولا در این نظرات به چشم می‌خورد، صحبت از طرز برخورد، لبخند، چگونگی پاسخگویی و گرمی و سردی کارکنان پذیرش هتل است. کافی است در آسانسور که اتفاقی با میهمان هتل برخورد می‌کنید با یک لبخند جمله "صبح/ ظهر/ عصر بخیر" را ادا کنید و تاثیرات عجیب این برخورد را در نظرات میهمان خود در این سایت‌ها ببینید. امروزه میهمانان خدمات بسیار بالایی را چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ کمی به شکل آنلاین و یا آفلاین از هتل‌ها انتظار دارند.  در بازار رقابتی این کسب و کار دیگر هیچ بهانه‌ای برای ارضای مطالبات میهمان در حوزه مشتری‌مداری وجود ندارد. شاید این موضوع در کشور ما به دلیل پایین بودن سطح کلی خدمات و یا عدم وجود اتاق به ازای حجم وسیع میهمانان، کمی مهجور و ناشناخته باشد اما به زودی با ساخت و سازهای وسیعی که در این حوزه در دست اقدام است و سرمایه‌گذاری‎‌های فیزیکی، نرم‌افزاری و انسانی در این حوزه، می‌توان به جهت‌گیری نظرات و خواسته‌های میهمانان و به تبع آن بازار کسب و کار، امیدوار بود.  تنها در این صورت است که محیط کسب و کار به شیوه‌ای خودکار، شما را مجبور به پرداخت هزینه‌هایی مانند از دست دادن بازار و یا کاهش فروش اتاق‌ها در قبال عدم توجه به مشتری‌مداری خواهد کرد. هنگامی که شما دریابید که میهمان برای خدمات مشتری‌مداری حاضر است پول بیشتری بپردازد، آنگاه هیچ بهانه‌ای برای عدم سرمایه‌گذاری در ابزار انسانی و نرم‌افزاری در حوزه مشتری‌مداری باقی نمی‌ماند.  وقتی که میهمان به پای میز پذیرش رسید، آنگاه نوبت شما و تیم شماست که از جای خود برخیزید و به او نشان دهید که در واقع شما اینجایید تا وی احساس راحتی کامل داشته باشد و با اقامت در هتل شما بهترین انتخاب خود را انجام داده است.  مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت اول ) مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت دوم ) مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت سوم ) مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت چهارم )

ایجاد شده: 22/اسفند/1397       آخرین ویرایش: 22/اسفند/1397
آموزش خلاق و اثربخش؛ زیرساخت توسعه پایدار گردشگری

آموزش خلاق و اثربخش؛ زیرساخت توسعه پایدار گردشگری

نیروی انسانی شاغل در گردشگری از مهم‌ترین منابع این عرصه به شمار می‌آید و همچنین در زمره سرمایه‌های اصلی و زیربنایی برای موفقیت کسب و کار در بخش‌های مختلف عرضه ( در صنعت گردشگری ) می‌گنجد. در حقیقت می‌توان ادعا کرد، موفقیت یا شکست هر سازمان گردشگری، وابسته و متاثر از کارکرد و عملکرد صحیح کارمندان شاغل در آن است.  سازمان‌های گردشگری متشکل از منابع انسانی و متخصصانی هستند که وظایف و کارکردهای مشترکی برای هر کدام از آنها وجود دارد. روش‌ها و راهکارهای جذب متقاضیان کار و گزینش بهترین فرد از میان انبوه متقاضیان در کنار آماده‌سازی نیروهای تازه وارد و هم تراز شدن آنها با کارکنان باتجربه و فرصت‌سازی برای ارتقای شغلی، ترفیع و جبران خدمات از کارکردهای مدیریتی منابع انسانی به شمار می‌آید.  محصولات در صنعت گردشگری از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که تلفیق این اجزا در نهایت خالق تجارب شیرین یا تلخ در مواجهه گردشگران با خدمات ارائه شده است. در واقع در هر مرحله از خدمات‌رسانی گردشگری، مولفه‌هایی وجود دارد که نوعی تجربه را برای مخاطب خود رقم می‌زند که می‌تواند گردشگر را ترغیب به سفر مجدد به همان مقصد کند.  توسعه صنعت گردشگری به خصوص در فضاهای رقابتی و تداوم شکوفایی مقاصد در گرو رضایت‌مندی مسافران و گردشگران و رضایت آنها نیز منوط به ارائه خدمات با کیفیت و متنوع است.  نظر به اینکه مهارت‌های شغلی در صنعت گردشگری، بخشی از محصول به شمار می‌رود، مسلما خلق تجربه ماندگار، مستلزم کارکرد صحیح نیروهای آموزش‌دیده و حرفه‌ای شاغل در این صنعت است. مشاغلی که عملکرد صحیح و مناسب آنها برای موفقیت سازمان‌های گردشگری، حیاتی و حائز اهمیت بوده و بهره‌گیری از نیروهای ماهر و آموزش دیده در پست‌های مذکور، می‌تواند یکی از مزیت‌های رقابتی مقاصد گردشگری به حساب آید. بر اساس اهداف پیش‌بینی شده شورای جهانی گردشگری پایدار، مفهوم "کارایی پایدار" در صورتی محقق خواهد شد که افراد شاغل بتوانند اقتصاد محلی را تحت تاثیر خود قرار دهند که این امر نیازمند آموزش صحیح، خلاقانه و کاربردی به منظور آماده‌سازی کارکنان در خصوص ارائه صحیح و متناسب خدمات است.  نکته‌ای که شاید از آن بتوان به عنوان چالش اصلی نام برد، یافتن افراد مناسب با تمامی مهارت‌های مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های مختلف گردشگری است. به همین دلیل است که ارائه آموز، خدمات با کیفیت بالا و افزایش کارکنان محلی به منظور واجد شرایط بودن آنها و همسان‌سازی عملکردشان با نیروهای باتجربه و سابقه طولانی از نقش و اهمیت فراوانی برخوردار بوده و متناسب‌سازی آنها با این ویژگی‌ها، کلیدی و حیاتی قلمداد می‌شود.  به همین منظور اولین گام در آموزش خدمات گردشگری، ارزیابی نیازهای شغلی نیروی کار است. دانشگاه‌ها و موسسات مختلف آموزشی در این زمینه وجود دارند که کارفرمایان می‌توانند نیروی مورد نیاز خود را از میان فراگیران شاغل به تحصیل یا دانش‌آموختگان آن، استخدام و بکارگیری کنند یا نیروهای فعلی خود را برای تکمیل دانش و مهارت به آن موسسات بفرستند.  مدیران و کارفرمایان بنگاه‌های مختلف کسب و کار گردشگری می‌توانند کارکنان خود را در خصوص چگونگی ارزیابی خدمات گردشگری نیز آموزش دهند. این امر باعث تشویق آنها به ایجاد خلاقیت در تولید محصولات و ارائه خدمات گردشگری مرتبط با شغلشان خواهد شد. به عنوان نمونه اگر یک راهنمای تور شاغل در آژانس مسافرتی بکوشد که رابطه خوبی با ساکنان محلی ایجاد کند از این طریق می‌تواند مسیرهای جدید توریستی را کشف کند و با ایجاد خلاقیت در ارائه بسته‌های مختلف و متنوع ضمن افزایش سطح درآمد آژانس‌های مسافرتی، باعث رضایت بیشتر و خلق تجربیات شیرین برای مسافران و گردشگران شود. توسعه گردشگری پایدار مستلزم برنامه‌ریزی صحیح برای بکارگیری مهارت‌های برنامه‌ریزی کسب و کار است که از آن جمله می‌توان به کسب توانایی راهبردی اشاره کرد. این ظرفیت، اقتصاد، محیط زیست و توسعه اجتماعی و فرهنگی را متعادل می‌سازد. همچنین مدیران کسب و کارهای گردشگری باید بدانند که چگونه ضمن استفاده از منابع طبیعی برای کسب سود، از آنها نیز محافظت کنند. این امر نیازمند شناخت صحیح از ویژگی‌های مختلف آن مقصد و آموزش صحیح به کارکنان و بکارگیری نیروهای آموزش‌دیده و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری به منظور اجرای درست و خلاقانه وظایف است. امیرکلالی - سرپرست دفتر مطالعات و آموزش گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی

ایجاد شده: 15/اسفند/1397       آخرین ویرایش: 15/اسفند/1397
 مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت چهارم )

مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت چهارم )

علاوه بر فناوری چت آنلاین، می‌توان مشتری‌مداری را از کانال‌های اجتماعی نیز دنبال کنید و به مشتریان خود سرویس دهید. شاید اکنون به یاد فیسبوک افتاده‌اید اما مطمئن هستم خوب می‌دانید که فناوری‌های دیگری همچون توئیتر، اینستاگرام، تلگرام و دیگر رسانه‌های اجتماعی هم وجود دارند که می‌تواند در ارتباط شما با میهمان‌های بالقوه و یا میهمان‌های قدیمی، بسیار موثر باشند.  با این تفاسیر باید گفت اکنون زمانی است که مفهوم مشتری‌مداری به عنوان یک مزیت بازاریابی برای هتل شما نقش خود را ایفا خواهد کرد. از آنجایی که ارتباط میان رسانه‌های اجتماعی و میهمانان قدیمی و بالقوه هتل شما همواره به صورت عمومی انجام می‌پذیرد لذا بقیه مردم می‌توانند به راحتی شاهد این ارتباطات، کیفیت و کمیت آن باشند و در مورد اینکه شما چگونه با میهمانان قدیم و جدید خود برخورد می‌کنید، قضاوت قابل توجهی انجام دهند.  در حقیقت با حضور در رسانه‌های اجتماعی، شما به میهمانان و بقیه این فرصت را می‌دهید که شاهد فعالیت‌های شما در حوزه هتلداری با تمرکز بر ویژگی‌های انسان و روابط انسانی باشند و ببینند که شما تا چه میزان به ارتباطات انسانی و مکالمات رودررو اهمیت می‌دهید. این تکنیک می‌تواند باعث شود که شما هتل خود را از دیگر هتل‌ها در محیط کسب و کار متمایز ساخته و با بیشترین تلاش هدفمند خود در میدان رسانه‌های اجتماعی به هتل خود یک مزیت رقابتی بسیار کارآمد اضافه کنید.  اگر پیش از این از رسانه‌های اجتماعی به عنوان کانال رزرو مستقیم برای هتل خود سود می‌بردید، امروزه می‌توانید از کانال‎‌های رسانه‌های اجتماعی به عنوان یک مزیت رقابتی بازاریابی در برنامه‌های مشتری‌مداری خود استفاده کنید.  در واقع چت آنلاین، وب‌سایت هتل و کانال‌های رسانه‌های اجتماعی برای شما فرصت‌های بازاریابی بسیار زیادی ایجاد می‌کنند که در محیط کسب و کار و در مقایسه با رقبا، بسیار غیر منصفانه است و باعث می‌شود سهم بسیار زیادی از بازار را به خود اختصاص دهید!! مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت اول ) مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت دوم ) مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت سوم )

ایجاد شده: 8/اسفند/1397       آخرین ویرایش: 22/اسفند/1397
روز جهانی راهنمایان گردشگری؛ پاسداشت خاطره‌آفرینان

روز جهانی راهنمایان گردشگری؛ پاسداشت خاطره‌آفرینان

سفر و‌ گردشگری با خاطره و خاطره‌سازی همراه است. آنچه که در آخر هر سفر باقی می‌ماند بیش از تجربه‌ها، خاطره‌هاست و هر اندازه تاثیر خاطره‌ها بر روح و جان گردشگر بیشتر باشد، باز آفرینی آن، دلنشین‌تر خواهد بود. اما چه کسی یا چه کسانی می‌توانند در گردشگری نقش مستقیم درخاطره‌آفرینی گردشگران را رقم بزنند. واژه راهنمای گردشگری یا تور لیدر برای گردشگران و مسافران واژه دور از ذهنی نیست. فردی که می‌تواند علاوه برآرامش و مدیریت سفر، یک خاطره کوچک ‌را به خاطره‌ای بزرگ و فراموش نشدنی، تبدیل کند. بدون تردید، راهنمای سفر نقش کلیدی یک رابط میان محیط ( جامعه میزبان)، گردشگران و سایر ذی‌نفعان را ایفا می‌کند. هر چه راهنمای سفر در کارش موفق‌تر باشد، کوله‌باری که گردشگر با خود به ارمغان می‌‌برد نیز غنی‌تر بوده و رضایت وی از سفرش بیشتر خواهد بود و جوامع مرتبط نیز بیش از پیش، منتفع می‌شوند.  دوم اسفندماه برابر با ۲۱ فوریه به نام روز جهانی راهنمای گردشگری تعیین شده و به لحاظ اهمیت و جایگاه این شغل در تقویم جهانی نیز به ثبت رسیده است.  از سال ۱۹۹۰ و پس از تشکیل فدراسیون جهانی راهنمایان، روز راهنمای گردشگری در بسیاری ازنقاط جهان جشن گرفته می‌شود. راهنمای گردشگری به عنوان یکی از قدیمی‌ترین شغل‌های جهان بوده و انتخاب یک روز در تقویم جهانی نیز بیانگر شغل و حرفه‌ای ارزشمند، مورد توجه و با اهمیت شناخته شده است. راهنمایان گردشگری می‌کوشند تا زیبایی‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی میهن خود و سایرنقاط جهان را به نحوی شایسته معرفی کنند. صد البته راهنمایان گردشگری، سفیران فرهنگی هستند و به عنوان کلید مقاصد، دنیایی از مجهولات موجود در جامعه‌ میزبان را برای میهمانان به معلومات تبدیل می‌کنند. این گشایش درها زمانی راحت‌تر امکان‌پذیر می‌شود که درجه‌ اطلاعات و آگاهی‌های راهنما نیز در حد مقبولی باشد؛ به عبارتی آگاهی‌های او در حکم ابزار کار وی است و هر چه این ابزار مرغوب‌تر، دقیق‌تر، ظریف‌تر و کارآمدتر باشد، روند خاطره‌سازی نیز، بهترو عمیق‌ترصورت می‌پذیرد به ویژه در شرایطی که وجود تکنولوژی موجب هوشمندسازی در سفر شده و گردشگران هوشمند خواستار راهنمایان هوشمند در سفر هستند. چند سالی می‌شود که در کشور ما نیز همگام با سایر کشورهای جهان، روز راهنما گرامی داشته می‌شود. شاید فعالیت راهنمایان ایران به دلیل بعضی متغیرها مانند کمبود زیرساخت‌ها، شرایط اقتصادی و اجتماعی و انتظارات گردشگران، دشوار و سخت‌تر باشد ولیکن با وجود برخی مشکلات، راهنمایان فرهیخته، توانمند و فعال گردشگری در ایران، عاشقانه برای معرفی ایران عزیز درتلاش‌اند و نیز برای سربلندی و شکوه میهن می کوشند. این شغل هنوز در ایران از طرف بسیاری از بخش‌های دولتی و خصوصی ناشناخته مانده است. امید است همراه با پاسداشت و تبیین خدمات ارزشمند راهنمایان، این روز جهانی فصلی نو‌ در گردشگری و شغل راهنمایان پدید آورد. مغتنم است نیکو روز جهانی راهنمایان را به تمامی فعالان این عرصه تبریک گفته و با ابراز امتنان از تلاشهای ارزنده این عزیزان، توفیق و شادمانی برایشان آرزومند باشیم. حسن تقی‌زاده انصاری - رئیس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران

ایجاد شده: 7/اسفند/1397       آخرین ویرایش: 7/اسفند/1397
چالش‌های معاونت سرمایه‌گذاری و چند سوال؟

چالش‌های معاونت سرمایه‌گذاری و چند سوال؟

روز سه‌شنبه مورخ 30 / 11 / 97 در موزه بزرگ خراسان رضوی، شاهد برگزاری همایشی بودیم که ماموریت‌ها و وظایف معاونت سرمایه‌گذاری توسط همکار عزیزم جناب اقای "احمد دیناری" نویسنده، مدرس و معاون این حوزه برگزار شد که جای تقدیر و تشکر دارد. هر چند اکثریت قریب به اتفاق دوستداران این صنعت، کم و بیش از فعالیت‌های این حوزه آگاهی نسبی دارند اما آنچه که به نظر اینجانب به عنوان چالش‌های بزرگ این معاونت به حساب می‌آید به شرح زیر است. ۱ - اولین چالش نبود نظارت مستمر و دقیق از زمان شروع عملیات ساختمانی یک واحد گردشگری است. متاسفانه تاکنون تنها هنر سازمان، صدور موافقت اصولی و تصویب نقشه‌های عملیاتی تاسیسات گردشگری است و پس از آن شخص سرمایه‌گذار به حال خود رها شده و نظارتی بر ساخت و ساز و اجرای پروژه نمی‌شود. پس از چند سال که عملیات ساختمانی به اتمام می‌رسد، مرحله تطبیق توسط کارشناسان ذی‌ربط آغاز شده و تازه متوجه تغییرات به وجود آمده در فرایند ساخت می‌شوند که با صرف هزینه‌های گزاف، بایستی اصلاحات لازم طبق نقشه مصوب به عمل آید.  ۲ - دومین چالش بزرگ این معاونت عدم اشراف و آشنایی کارشناسان این بخش به تجهیزات تاسیسات گردشگری به ویژه هتل است.  پس از تقسیم معاونت گردشگری به دو بخش گردشگری و سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۸۵ اکثر قریب به اتفاق نیروهای این معاونت، مهندسین معمار و عمران هستند و افرادی که آشنایی با تجهیزات هتلی باشند، دیده نمی‌شود. حال سئوال این است با توجه به اینکه تجهیز واحدهای اقامتی در این معاونت، تعریف شده و معاونت مزبور فاقد نیروهای کارشناسی آشنا به امور تجهیز می‌باشند، چگونه بر روند تجهیز که یکی از مهمترین بخش‌های استانداردسازی و درجه‌بندی است، نظارت می‌کنند؟! ۳ - سومین چالش بزرگ این معاونت، فقدان ضوابط تجهیزات برابر درجه و استانداردهای موجود است.  متاسفانه تاکنون ضوابط تجهیزاتی واحدهای اقامتی به ویژه هتل، توسط سازمان مرکزی و معاونت سرمایه‌گذاری تهیه و تدوین نشده و سرمایه‌گذاران این بخش در سراسر کشور با اتکا به سلیقه شخصی و با به خدمت گرفتن مشاور، اقدام به تجهیز هتل خود می‌نمایند. همه می‌دانیم که تجهیز یک هتل یک ستاره با پنج ستاره بسیار متفاوت است. آیا وقت آن نرسیده که ضوابط و تجهیزات مورد لزوم تاسیسات گردشگری به ویژه هتل‌های یک تا پنج ستاره تدوین شود تا سرمایه‌گذاران این بخش از سردرگمی بیرون آمده و از صرف هزینه‌های بیهوده و گزاف جلوگیری شود؟ البته ذکر این نکته نیز باعث‌ تعحب است که بر اساس ماده یک آئین‌نامه ایجاد و اصلاح، هنوز تعدادی از تاسیسات گردشگری حتی فاقد ضوابط ساخت و ساز هستند چه برسد به ضوابط تجهیز!!! ۴ - چهارمین چالش این معاونت عدم وجود شرکت‌های مشاور دارای رتبه و صاحب صلاحیت است. همه ما می‌دانیم که ساخت یک هتل با ساخت یک واحد مسکونی، آموزشی و بیمارستانی تفاوت داشته و به دنبال آن، تجهیز یک واحد اقامتی با منزل مسکونی یا یک بیمارستان نیز متفاوت است. چرا در این مدت معاونت سرمایه‌گذاری کشور اقدام به شناسایی و آموزش مهندسین معمار و ارشیتکت ننموده و آنها را با ضوابط و مقررات این حوزه اشنا نکرده تا با کسب تجربه و تبحر، آنان را به مهندسین هتل‌ساز، تبدیل نماید؟ در کشور و به ویژه در شهر مشهد، افراد زیادی را می‌شناسم که به صورت پراکنده و متفرق، اقدام به تجهیز هتل و سایر واحدهای اقامتی می‌نمایند. چرا تاکنون شرکت‌های مشاور صاحب صلاحیت به منظور ارائه خدمات مشاوره تجهیز به سرمایه‌گذاران ایجاد نگردیده تا با کمترین هزینه بیشترین بهره‌وری را به وجود آورند ؟ افراد زیادی وجود دارند که تصور می‌کنند هر چقدر تجهیزات گران‌تری بکار ببرند، باعث ارتقای درجه واحد خود می‌شوند ولیکن می‌دانیم این امر صحت ندارد.  اهمیت این موضوع را در دو دیداری که با معاونت وقت سرمایه‌گذاری کشور داشتم، اعلام کردم و متاسفانه توجهی به آن نشد. البته معاونت مزبور، امروزه به شدت با کمبود نیروی انسانی مواجه است و قطعا با استخدام و بکارگیری نیروهای ماهر و متخصص این مشکلات مرتفع خواهد شد. هر چند تعدادی از چالش‌ها و ‌کمبودها به معاونت سرمایه‌گذاری مستقر در پایتخت مربوط می‌شود.  به امید روزی که همه از حرف و شعار کم کنیم و عمل را پیشه کار خود کنیم که کشور عزیزمان ایران اکنون به شدت بدان نیازمند است. سید جعفر زراعتی - کارشناس گردشگری و رئیس گروه توسعه گردشگری و بازاریابی

ایجاد شده: 7/اسفند/1397       آخرین ویرایش: 7/اسفند/1397
مدیر بهره‌برداری خوب یا موسس خوب؟! هتل‌ساز یا هتلدار؟

مدیر بهره‌برداری خوب یا موسس خوب؟! هتل‌ساز یا هتلدار؟

شهر مشهد به واسطه ورود بالغ بر 25 تا 30 میلیون گردشگر داخلی و خارجی ( زیارتی - سلامت و ...) و وجود مضجع مطهر امام رضا ( ع ) و همچنین سایر جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی، تجاری و انسان‌ساخت ضمن برخورداری از زیرساخت‌های شاخص حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده‌ای و ... مقصدی بی‌بدیل و رقابت‌ناپذیر در عرصه گردشگری است.  ولیکن تلاش‌ها در جهت کیفی‌سازی ورود گردشگران و بهره‌برداری بهینه و موثر از حضور آنها مهم‌تر از کمیت حضور ورود ایشان است. این تجربه‌ای است که سایر کشورها و شهرهای گردشگرپذیر دنیا نیز آن را اصل و اساس کار خود قرار می‌دهند تا ظرفیت تحمل گردشگری مقاصد، تحت تاثیر ورود بی‌برنامه و غیر هدفمند گردشگران قرار نگیرد و مقاصد گردشگری که فضاهایی جذاب، آرامش‌بخش و امید بخش هم برای گردشگران و هم برای مجاوران که میزبانان اصلی هستند، باشند.  لذا تعداد بالای ورود گردشگر به هر مقصد گردشگری به ویژه مقاصدی که نهایی هستند هم می‌تواند فرصت باشد و هم تهدید. فرصتی جهت افزایش درآمد پایدار، پویایی اقتصادی، نشاط اجتماعی، رشد فرهنگی و اجتماعی، افزایش اعتبار و برندسازی مقاصد، اشتغال‌زایی پایدار، رونق سرمایه‌گذاری و... و تهدید به دلایل امنیتی، ریسک سرمایه‌گذاری، کاهش ماندگاری، فشار غیر قابل تحمل بر زیرساخت‌های مقصد، کاهش سهم شهروندان از خدمات شهری، افزایش هزینه‌های خدمات شهری و ... پر واضح است که ارزش افزوده یکی از مزایای پروژه‌های گردشگری و هتلداری به ویژه در مقاصدی همچون مشهد مقدس است و بین این ارزش افزوده با نزدیکی و دوری از حرم مطهر رضوی ارتباط مستقیم و تنگاتنگی وجود دارد. یعنی هر چه پروژه‌ها به حرم مطهر رضوی نزدیک‌تر می‌شوند، ارزش افزوده بالا می‌رود و بالعکس هر چه دورتر می‌شوند، کمتر می‌شود.  به دفعات مشاهده می‌گردد که هتلدار عزیزی از کاهش درصد اشغال اتاق‌های در حال بهره‌برداری خود در موقعیت‌های مختلف می‌نالد اما همزمان در حال توسعه فیزیکی هتل و افزایش ظرفیت تخت و فضاهای دیگر آن است!!! این موضوع حکایت از اصل ارزش افزوده این قبیل پروژه‌ها به ویژه در شهرهایی همچون مشهد دارد و همچنین اهمیت بازاریابی نوین و هدفمند در افزایش درصد اشغال اتاق و سایر فضاهای خدماتی هتل‌ها. ضمن آنکه اصول سرمایه‌گذاری حکم می‌کند که سرمایه‌گذار قبل از هرگونه اقدام اجرایی و عملیاتی سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری و هتلداری، دست به بررسی، تحقیق و تحلیل بازار، ویژگی‌های سرمایه‌گذاری در مقصد مورد نظر، تهیه طرح توجیهی و تجاری، کسب مشورت از دست اندرکاران و ... بزند و پس از حاصل شدن یقین جهت توجیه سرمایه‌گذاری، دست به این عمل بزند. سازمانی همچون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که متولی اصلی گردشگری و هتلداری در کشور است نقش سیاست‌گذاری، صدور مجوزهای لازم احداث و بهره‌برداری، نظارت بر عملکرد و نحوه ارائه خدمات و ارائه مشاوره‌های فنی و تخصصی و هدایت‌گری و راهنمایی سرمایه‌گذاران را بر عهده دارد تا به سمت و سوی سرمایه‌گذاری‌های معقول و دارای توجیه مناسب اقتصادی حرکت کنند و لذا هدایت‌گری مهم‌تر از اصل صدور مجوز است و این خود سرمایه‌گذار است که با بررسی‌های اشاره شده در سطرهای فوق و اخذ راهنمایی‌های لازم از دستگاه متولی، تشخیص می‌دهد در چه حوزه‌ای مجوزهای لازم را دریافت نماید. لذا مدیریت و ساماندهی سرمایه‌گذاری و نوع آن بسیار مهم‌تر از تعداد سرمایه‌گذاری است. دقیقا همچون مبحثی که در تعداد گردشگران ورودی به آنها اشاره شد. پس باید پشت هر سرمایه‌گذاری در عرصه گردشگری یک تفکر علمی و منطقی و خارج از هرگونه هیجان به واسطه جذابیت‌های این صنعت لوکس، حساس و ظریف باشد و بازاریابی نوین و هدفمند محور اصلی فعالیت‌ها پس از بهره‌برداری قرار گیرد. در غیر اینصورت ما ایجاد کنندگان یا موسسین خوبی خواهیم بود تا بهره‌برداران و مدیران بهره‌برداری خوب و اثر بخش ! واقعیت این است که زمین تا آسمان فرق است بین هتل‎ساز و هتلدار ...!!! هتل‌سازی بدون هتلداری اقدامی عبث و بی‌اثر خواهد بود. هتلداری یک تفکر و نگاه خاص به سرمایه‌گذاری در عرصه واحدهای اقامتی است و صرفا مالکیت نمی‌تواند دلیل محکمی برای موفقیت شما باشد.  زمانه تغییر کرده ما هم باید تغییر کنیم. احمد دیناری – معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی 

ایجاد شده: 7/اسفند/1397       آخرین ویرایش: 7/اسفند/1397
تداخل صنفی و غیر قانونی جامعه گردشگری الکترونیک و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی

تداخل صنفی و غیر قانونی جامعه گردشگری الکترونیک و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی

فعالیت هر گروه و فردی در زمینه صنعت گردشگری قابل احترام است ولیکن پیروی از قوانین جاری مملکت نیز اجتناب‌ناپذیر است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی علی‌الخصوص در مبحث دیجیتال و الکترونیک به یقین روش‌های جدید برای فعالیت در این حوزه پدیدار خواهد شد و تجارت الکترونیک به معنای عام یکی از این پدیده‌های نوظهور است. بر اساس قوانین موجود در کشور، اشخاص حقیقی و حقوقی با علایق مشترک صنفی و غیر صنفی می‌توانند تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، انجمن‌های صنفی تابع قوانین وزارت کار و امور اجتماعی و یا سمن‌ها و NGO های تابع وزارت کشور و یا با تبعیت از قوانین تجاری شرکت‌ها و موسسات، جوامع و شرکتی را تشکیل و در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت نمایند امّا تمامی این اشخاص اعم از حقیقی و یا حقوقی در صورتی که فعالیت آن‌ها صنفی باشد به استثنای اشخاصی که از قانون خاص پیروی می‌کنند بایستی از قوانین نظام صنفی پیروی کنند. هم‌اکنون جمعی از اشخاص و افراد با داشتن نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای در اختیار به تجارت الکترونیک در حوزه صنعت گردشگری پرداخته و سپس جامعه‌ای خود خواسته به نام جامعه گردشگری الکترونیک را به وجود آورده‌ و به دلیل گسترش نفوذ اینترنت در ایران و جهان با تبلیغات گسترده در زمینه گردشگری، جایگاهی موثر برای خود رقم زده‌اند. هرچه دفاتر خدمات مسافرتی مخالفت کرده و عنوان نمودند کار شما با ما یکی است و ما نیز همین فعالیت را انجام داده و این تداخل، صنفی و غیرقانونی و این رقابت ناسالم است در پاسخ گفتند: فعالیت ما قانونی است و حتی موافقت ریاست سازمان را نیز کسب کردند و از آن طرف هر چند بسیاری از هتلداران از این فعالیت استقبال کردند امّا با توجه به اینکه از نظر آنها هیچ تفاوتی بین دفاتر خدمات مسافرتی دارای پروانه و ایشان ندیدند و در جذب گردشگر نیز به آنها کمک شده بود لذا با مماشات سکوت کردند. پس از طی شدن این پروسه و در شرایطی که سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هنوز نتوانسته است معضل انجمن‌های صنفی دفاتر خدمات مسافرتی، تورگردان‌ها و راهنمایان تور را حل کند و آنها را با جوامع تخصصی و حرفه‌ای گردشگری تطبیق دهد، ناگهان جامعه گردشگری الکترونیک با نگاهی فرا قانونی نه تنها خود را یک جامعه تخصصی و حرفه‌ای از منظر قانون برنامه ششم توسعه می‌داند بلکه اعضای الکترونیک خود را به عنوان تاسیسات گردشگری معرفی کرده، خواستار اعمال قانون شده و نظام صنفی کشور را محکوم می‌کند. ریاست محترم سازمان اجازه فعالیت به استارت‌آپ‌ها و فعالان حوزه تجارت الکترونیک گردشگری را دادند و این بدان معنا نیست که در آئین‌نامه مصوب هیئت وزیران و یا در قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی جایگاهی قانونمند آن هم به نام تاسیسات گردشگری برای این فعالان قائل شوند!  در انتها باز هم قدرشناس هر فرد و گروهی هستیم که در حوزه صنعت گردشگری فعالیت می‌کند امّا انتظار نداریم به این بهانه قوانین جاری کشور نادیده گرفته شود. سید علی معین‌زاده - عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران و رئیس جامعه هتلداران استان کرمان

ایجاد شده: 30/بهمن/1397       آخرین ویرایش: 30/بهمن/1397
مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت سوم )

مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت سوم )

سوالی که از شما دارم این است که با توجه به تمام توضیحاتی که داده شد، بالاخره مشتری‌مداری از کجا آغاز می‌شود و برنامه شما برای این کار چیست؟ من شخصا بر این عقیده هستم که یکی از راهکارهای موثر در زمینه مشتری‌مداری، فناوری چت آنلاین است. بارها خود من از این فناوری استفاده کرده‌ام و بسیار هم مفید بوده است.  آخرین بار زمانی بود که ماه پیش با کارشناس یک شرکت نرم‌افزاری منابع انسانی در مورد یک برنامه در حوزه PMS به صورت آنلاین در آمریکا صحبت کردم. با در نظر گرفتن فاصله مکانی این شرکت، ارتباط بسیار واضح و مفیدی بود و اطلاعات کاملا کارآمدی در این زمینه کسب کردم.  در حوزه هتلداری به غیر از هتل‌های کشورمان که حتی وب‌سایت‌های موثری هم ندارند، فناوری چت آنلاین به سرعت در حال افزایش است. هرچند که تعداد هتل‌هایی که این فناوری را ارئه می‌دهند در حال حاضر بسیار کم است اما به نظر می‌رسد در آینده‌ای نزدیک این فناوری بسیار فراگیر شود.  طبق بررسی‌های انجام شده از حدود 2500 هتل در آمریکای شمالی ( آمریکا و کانادا )، مشخص شد که کمتر از نیمی از این هتل‌ها یعنی 1% از آنها ( 12 هتل ) از فناوری چت آنلاین سود می‌برند. تجربه نشان می‌دهد که استفاده از چت آنلاین معمولا بسیار موثرتر است و پاسخ‌ها و راهنمایی‌های بهتری در هر حوزه می‌توان کسب کرد.  من فکر می‌‎کنم که تکنولوژی سرانجام ارتباط با مشتری در حوزه صنعت هتلداری را بسیار بهبود خواهد بخشید و این بهبود هم به لحاظ کمی و هم از نظر کیفی خواهد بود. گاهی دیده می‌شود که تکنولوژی به دنبال مشکل و معضلی می‌رود که هنوز وجود ندارد یا ضرورتی برای رفع آن احساس نمی‌شود و بدینگونه سرمایه و انرژی خود را به هدر خواهید داد. مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت اول ) مشتری‌مداری؛ از یک گزینه لاکچری در برخی هتل‌ها در گذشته تا تکنیک جدید در بازاریابی امروز ( قسمت دوم )

ایجاد شده: 24/بهمن/1397       آخرین ویرایش: 22/اسفند/1397
جایگاه تبلیغات 1 جایگاه تبلیغات 1


کمی منتظر بمانید...