وجود شکلات به هر نحوی سبب خوشمزگی است، به خصوص در کیک.
کیک شکلاتی از دسته کیکهای پرطرفدار در دنیا است.
خاستگاه کیک شکلاتی فرانسه است و پیدایش آن ریشه در زمانی دارد که دکتر بیکر کشف کرد که چگونه از ساییدن دانه های کاکائو بین دو سنگ پودر کاکائو تولید کند.
ترکیبات تشکیل دهنده آن مانند عمده کیکها آرد، تخم مرغ، بیکینک پودر، وانیل و در نهایت شکلات مایع و یا پودر کاکائو است.
برای تزیین آن عمدتا از شکلات مایع همراه به دانههای شکلات، خامه شکلاتی، آجیل و میوه استفاده میشود.