بیش از صد گونه قهوه در دنیا وجود دارد ولی معروفترین و پر مصرفترین دانههای قهوه، دو نوع به نامهای ربوستا ( Robusta ) و عربیکا ( Arabica ) هستند.
بررسی ویژگیهای دانههای Arabica و Robusta ؛
طعم
دانههای "ربوستا" بسیار تلخ هستند و علت اصلی آن بالاتر بودن درصد کافئین "ربوستا" نسبت به "عربیکا" است.
دانههای "عربیکا" تلخی ملایم و اسیدیته ( Acidity ) بیشتری دارند.
دانههای "ربوستا" طعمی شبیه به فلز زنگزده، چوب و سنگ دارند.
دانههای "عربیکا" طعمی شبیه به میوه، سبزیجات و صیفیجات دارند.
میزان کافئین
همانطور که گفته شد میزان کافئین موجود در "ربوستا" تقریبا دو برابر "عربیکا" است.
میزان قند و چربی
دانههای "عربیکا" نسبت به ربوستا تقریبا از ۶۰ درصد چربی و ۵۰ درصد قند بیشتری برخوردار هستند.
شکل
دانههای ربوستا معمولا کوچکتر و گردتر از دانههای "عربیکا" است.