به گزارش ایتنا ؛ برپایی غرفههای متعدد در محوطه تاریخی تکیه امیر چخماق، یکی از آثار ارزشمند دوران تیموریان، به این بنای تاریخی آسیب جدی وارد کرده است. کنشگران میراث فرهنگی نسبت به خطر خروج یزد، نخستین شهر خشت خام جهان و بزرگترین شهر خشتوگلی ایران، از فهرست میراث جهانی یونسکو هشدار دادهاند. این تهدید جدی بهدلیل سهلانگاری مدیران وزارت میراث فرهنگی و افزایش روند ساختوسازهای غیرمجاز و تخریب بافت تاریخی یزد رخ داده است.
ایجاد شده: 2/دی/1403 آخرین ویرایش: 2/دی/1403به گزارش ایتنا ؛ مدیرکل فرودگاههای آذربایجان شرقی از افزایش پروازهای مسیر تبریز-نجف به ۶ پرواز رفت و برگشت در هفته خبر داد. به گفته وی، شرکت هواپیمایی کارون پروازهای جدیدی را از روزهای پنجشنبه هر هفته از فرودگاه تبریز به نجف برقرار کرده است. همچنین، شرکت هواپیمایی آتا نیز پروازهای این مسیر را روزهای شنبه و چهارشنبه هر هفته از فرودگاه تبریز انجام خواهد داد.
ایجاد شده: 2/دی/1403 آخرین ویرایش: 2/دی/1403به گزارش ایتنا ؛ بر اساس ۱۲ هزار پرسشنامه ای که در بازه زمانی ۹ الی ۲۰ تیر ۱۴۰۲ صورت گرفته، ۱۹ درصد از پاسخدهندگان اعلام کردهاند که مهاجرت کرده و در خارج از ایران زندگی میکنند، در حالی که ۸۱ درصد باقیمانده همچنان در داخل ایران سکونت دارند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که ۱۶ درصد از شرکتکنندگان اصلاً به مهاجرت فکر نمیکنند، اما دقیقاً همان میزان یعنی ۱۶ درصد دیگر به مهاجرت فکر کرده و برای آن اقدام کردهاند. همچنین، از میان ۲۱۰۰ نفری که مهاجرت کردهاند، تنها ۲۰ درصد قصد بازگشت به ایران را دارند.
ایجاد شده: 2/دی/1403 آخرین ویرایش: 2/دی/1403به گزارش ایتنا ؛ " جمشید حمزهزاده " رئیس جامعه حرفهای هتلداران ایران گفت : بیشتر مشکلات سرمایهگذاران در حوزههای خارج از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. گردشگری با سازمانهای مختلف مرتبط است و برخوردهای سلیقگی سازمانها و نهادهای مختلف مثل شهرداریها موانعی را بهوجود میآورد. وی افزود : برای مثال سرمایهگذار موافقت اصولی میگیرد و هتل را هم میسازد اما در پایان ساخت، شهرداری مانعتراشی کرده یا وزارت مسکن مشکلی ایجاد میکند. او گفت : بروکراسی اخذ مجوزها هم مشکل بعدی است که سرمایهگذار را دچار مشکل میکند و مشکلات سرمایهگذار با ارگانها در بحث اخذ کنتور آب و برق نیز وجود دارد. " حمزه زاده " تاکید کرد : اگر سازمانهایی که در اعلام نظرها تأثیرگذارند، گردشگری را به عنوان یک امتیاز و اولویت کشور نگاه کنند، به رفع موانع و مشکلات در این بخش کمک میشود.
ایجاد شده: 1/دی/1403 آخرین ویرایش: 1/دی/1403به گزارش ایتنا ؛ نشست هماندیشی فعالان گردشگری استان خراسان رضوی با حضور علیرضا تابش، مدیرعامل هلدینگ گردشگری هگتا، روز ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ در هتل هما احمدآباد مشهد برگزار شد. این رویداد با حضور مدیران ارشد استانی از جمله مدیرکل میراث فرهنگی، خراسان رضوی، رئیس جامعه هتلداران استان، مدیرکل فرودگاههای استان و دیگر فعالان برجسته گردشگری برگزار شد. در این نشست، مدیرکل میراث فرهنگی استان با تأکید بر جایگاه ویژه هلدینگ هگتا بهعنوان بزرگترین هلدینگ گردشگری کشور، نقش گروه هتلهای هما در تقویت گردشگری مشهد و افزایش همکاریهای متقابل را مطرح کرد. این نشست با ارائه پیشنهادات عملیاتی برای توسعه صنعت گردشگری استان و تقویت ارتباطات بین فعالان این حوزه همراه بود.
ایجاد شده: 1/دی/1403 آخرین ویرایش: 1/دی/1403به گزارش ایتنا ؛ آئین سنتی “غم به در” از آئین های سنتی شوشتر توسط مردم و جمعی از علاقه مندان و دوست داران به تاریخ و فرهنگ شوشتر برگزار شد. در گذشته، مردم شوشتر پس از گذراندن سیزدهبدر، روز چهاردهم فروردین را به جشن و شادی اختصاص میدادند و آن را با نامی جالب و خاص به یاد میآوردند. غم بدر برخلاف سیزدهبدر که با هدف دور کردن نحسی و گذراندن اوقات در طبیعت برگزار میشد، غم بدر بهعنوان روزی برای کنار گذاشتن هرگونه غم و اندوه و آغاز دوباره با امید و انرژی مثبت شناخته میشد. در این روز، خانوادهها دور هم جمع میشدند، به موسیقی گوش میدادند، شعر میخواندند و با انجام بازیهای محلی و رقصهای سنتی، فضایی شاد و مفرح ایجاد میکردند. غم بدر نمادی از روحیه شاداب و پرانرژی شوشتریها بود که حتی پس از پایان تعطیلات نوروز، همچنان تلاش میکردند شادی و نشاط را در زندگی خود حفظ کنند این آئین که جزو سنتهای گذشته شوشتر به شمار میرود،و سالها به فراموشی سپرده شده بود شامل اجرای پیادهروی خانوادگی، اجرای ورزشها و بازیهای قدیمی شوشتر، شعرخوانی و خواندن موسیقیهای زیبای محلی برگزاری نمادین بخشی از آداب و رسوم عروسی سنتی ...مراسم برق زنان بود.
ایجاد شده: 30/آذر/1403 آخرین ویرایش: 30/آذر/1403به گزارش ایتنا ؛ "محمد جواد ادیب دوست" مدیر روابط عمومی فرودگاه بینالمللی شهید صدوقی یزد، از آغاز ساخت نخستین شهرک فرودگاهی کشور در این استان خبر داد. این پروژه با هزینه ۲۰۰ میلیون یورو از سوی بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در جوار فرودگاه شهید صدوقی یزد اجرا خواهد شد. به گفته وی، امضای قرارداد ساخت این شهرک در مراسمی با حضور وزیر راه و شهرسازی، مدیر عامل شرکت فرودگاههای کشور، مدیر کل فرودگاه یزد و سرمایهگذاران بخش خصوصی در محل وزارت راه و شهرسازی انجام شده است. وی همچنین اعلام کرد که چندین طرح سرمایهگذاری دیگر نیز به امضا رسیده که بهزودی جزئیات آن اعلام خواهد شد. فرودگاه یزد روزانه بهطور میانگین ۱۰ پرواز به مقاصدی چون تهران، مشهد، اهواز و بندرعباس دارد. همچنین پروازهای ویژهای مانند عتبات عالیات، تبریز، کیش، قشم، شیراز و زاهدان نیز بهصورت موردی انجام میشود.
ایجاد شده: 30/آذر/1403 آخرین ویرایش: 30/آذر/1403به گزارش ایتنا ؛ اولین مدرسه پاییزه هتلداری سبز با حضور بیش از ۳۰۰ نفر شرکتکننده، بهصورت حضوری و مجازی، در تاریخ ۲۴ آذر ۱۴۰۳ و با شعار "راهی نو برای گردشگری ایران" آغاز به کار کرد. در این مراسم "ابوطالب قاسمی" مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامهریزی گردشگری، ضمن اشاره به نقش مهم هتلها در تحقق سرمایهگذاریهای سبز در صنعت گردشگری، هدف از برگزاری این رویداد آموزشی را فراهم آوردن دسترسی به آموزشهای کاربردی برای فعالان و علاقهمندان به این حوزه عنوان کرد. وی افزود: اصلیترین وظیفه آموزشهای کوتاهمدت گردشگری، فراهم کردن امکان دسترسی به آموزشهای عملی و مؤثر برای افرادی است که قصد ورود به این صنعت را دارند.
ایجاد شده: 30/آذر/1403 آخرین ویرایش: 30/آذر/1403به گزارش ایتنا ؛ "سید رضا صالحی امیری" وزیر گردشگری در هشتمین نشست مجمع تمدنهای باستانی گفت : ایران با دارا بودن بیش از یکمیلیون اثر ملموس و ناملموس، یکی از بزرگترین تمدنهای کهن جهان به شمار میرود. وی افزود : این کشور تاکنون موفق به ثبت ۲۸ اثر ملموس و ۲۶ اثر معنوی و ناملموس در فهرست جهانی یونسکو شده است. او تاکید کرد : فرهنگ، بهترین ابزار برای ایجاد گفتوگو میان کشورهاست و بیش از هر عامل دیگری میتواند به گسترش صلح جهانی کمک کند. " صالحی امیری " در پایان گفت : کشورهای تاریخی و تمدنهای باستانی میتوانند با بهرهگیری از تجارب زیسته خود، الگویی برای نظم جدید جامعه جهانی باشند و به تقویت پیوندهای فرهنگی میان ملتها کمک کنند.
ایجاد شده: 30/آذر/1403 آخرین ویرایش: 30/آذر/1403به گزارش ایتنا ؛ مسئول تدوین و تهیه پرونده جهانی یلدا گفت : جشن یلدا که در ایران باستان نماد تولد نور و روشنایی است، فرصتی برای معرفی فرهنگ اصیل ایرانی به جهانیان و جلوگیری از فراموشی این آیین کهن به شمار میرود. ثبت جهانی یلدا در یونسکو، علاوه بر حفظ این میراث، میتواند دیگر کشورهای دارای ریشههای مشترک فرهنگی را نیز به همکاری در این پرونده تشویق کند. وی افزود : میراث ناملموس، گنجینهای ارزشمند است که نسل به نسل منتقل شده و ثبت جهانی آن به اشاعه این فرهنگ در پهنه گیتی کمک میکند. او همچنین گفت : جشنهای زمستانی در ایران باستان، از جمله یلدا، نشانگر پیوند عمیق این آیین با طبیعت و آغاز نوروز بوده است. مسئول تدوین و تهیه پرونده جهانی یلدا تاکید کرد : ثبت جهانی یلدا، نمادی از صلح و ارتباط بینالمللی است که هویت فرهنگی ایران را به نسلهای آینده و جهانیان معرفی میکند.
ایجاد شده: 30/آذر/1403 آخرین ویرایش: 30/آذر/1403به گزارش ایتنا ؛ در آستانه شب یلدا و همچنین روز مادر از جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر با شعار مادر چه مهربونه رونمایی شد.
ایجاد شده: 30/آذر/1403 آخرین ویرایش: 30/آذر/1403به گزارش ایتنا ؛ "محمدصادق عرب" متخصص علوم و صنایع غذایی، درباره تفاوتهای پنیر موزارلا و تاپینگ، دو گزینه پرکاربرد در تهیه پیتزا، توضیحاتی ارائه داد. وی اظهار کرد: پنیر موزارلا مستقیماً از شیر تازه تهیه میشود و به دلیل وجود چربی طبیعی شیر، کلسیم و سایر ترکیبات، ویژگیهایی مانند کشسانی بالا، قابلیت ذوب مناسب و طعم اصیل پنیر را داراست. او در ادامه افزود: پنیر تاپینگ نوعی پنیر فرآوریشده است که با استفاده از چربیهای گیاهی نظیر روغن آفتابگردان و سویا تولید میشود. این محصول، علاوه بر دارا بودن پروتئین کازئین شیر، تحمل دمای بالایی دارد و از تشکیل ماده مضر بنزوپیرن در فرآیند پخت جلوگیری میکند. همچنین، تاپینگ به دلیل قیمت مناسبتر، کشسانی کافی و ذوبپذیری مطلوب، بهطور گسترده برای پیتزا استفاده میشود. عرب همچنین تأکید کرد که پنیرهای تاپینگ به دلیل تولید بر پایه روغنهای گیاهی، اسیدهای چرب اشباع و کلسترول کمتری دارند و گزینهای کمچربتر و کمکالریتر نسبت به موزارلا محسوب میشوند.
ایجاد شده: 30/آذر/1403 آخرین ویرایش: 30/آذر/1403