به گزارش ایتنا و به نقل از برنا : اخیراً یکی از مسئولان پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در صفحه شخصی خود در اینستاگرام ویدئویی منتشر کرده و در آن خبر از تست مواد مرمتی وارده از آلمان روی یک اثر تاریخی داده است.
موادی که شخصی با عنوان مهندس کریمی آن را به ایران آورده و ظاهراً جزو مواد مرمتی رایج در کشور آلمان به شمار می رود.
اگر دست گذاشتن مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید روی یک اثر تاریخی را فاکتور بگیریم، نکته تعجب برانگیز و قابل تأمل در این ویدئو، تست مواد مرمتی روی اثر تاریخی و ارزشمند پارسه در ایوان شمالی کاخ آپادانا بوده است.
در واقع گفتگوهای متن فیلم در مورد تصمیم گیری کار مرمت به طور مستقیم روی پایه ستون های کاخاین در حالی است که بر اساس پروتکل ها، این کار باید در یک چارچوب علمی، با اطلاع معاونت میراث فرهنگی و پژوهشگاه میراث و روی یک تکه سنگ فاقد ارزش تاریخی انجام شود.
مهندسی که در این ویدئو معرف مواد مرمتی است، مخترع آن نبوده و سوال اینجاست که چرا مسئولان میراث جهانی تخت جمشید به جای ارتباط با یک مؤسسه معتبر به سراغ یک فرد رفته اند؟
آیا بهتر نبود پیش از تست مواد مرمتی، در یک مرحله آزمایشگاهی این مواد مورد مطالعه و بررسی قرار می گرفت و پس از آن تست مواد آن هم نه روی اثر تاریخی، بلکه روی یک تکه سنگ فاقد ارزش انجام میشد؟
شاید دلیل وقوع این اتفاق یا وقایعی این چنینی، تعطیلی کارگاه های مرمت و اتخاذ تصمیمات انفرادی باشد، کارگاه هایی همچون هدیش، داریوش سوم، کارگاه همیشه فعال صد ستون، کارگاه های نقش رستم و یا کارگاه فعال خشایار که متأسفانه دو سال است در تعطیلی به سر میبرد.
طی یک سال اخیر میراث جهانی پارسه شاهد اتفاقات تلخی بوده و متأسفانه رسانه ای شدن هر کدام از این اتفاقات، با انتشار یک تکذیبیه و یا توجیهات غیر قابل قبول همراه بوده است.